Mon, 17th November 2008

Nk cite ape eaks?? Ermmmm…

Minggu lepas aku balik kampong. Ingatkan dapat la aku berjoli-joli seminggu kat sana tapi niat dah terbantut dek tuan rumah aku tu suruh pindah start akhir bulan nie. Time dia call tue aku baru nak lunch, bayangkan lah perasaan aku time tue. Smp aku nak makan pn dah jadi tak lalu sbb pk kan kat mane plak la aku nak merempat pas nie. Tension weh. Akhirnya dengan berat hati aku bgtau kat hubby aku yg kami kene pindah. Rasa macam tak adil plak sbb tuan rumah tu bgtau 3 minggu b4 kami pindah. Mane la sempat nak cari umah sewa lain.

So, aku terpk blk offer kak aku yg dok setaman kat cni. Dia pnh ajak aku tinggal sekali ngan ye, tp aku tolak sbb aku dah de umah. Bile aku pk sedalam-dalamnya, hanya umah dia saje yg ok bt mase skg. Lagipn office aku dekat ngan umah dia, itu yang membuatkan aku memilih utk menetap di ctu. Bukan aku ta nak carik umah lain tp mase yg d berikan utk kami pindah bg aku sgt kritikal. Hanya umah kakak aku tu saje la dlm ingatan aku. Hehehe… ;p

Cuti yang sepatutnya berakhir pada hari ahad lepas telah di pendekkan. Aku balik S.U pd hari rabu. Dengan berat hatinya aku meninggalkan kpg. Huwaaaaa..tak puas aku nak cuti tau. Hampes toi.

Smp kt Jalan Duta kol 4.45pm, hubby aku dah tunggu. Dengan perut yang maha lapaqnya, aku ajak dia p makan kat Jusco, Kepong. Oleh sbb hubby aku pn lom makan, lg la kami bertambah semangat nak carik makanan. Dah la ari aku balik tu hujan lebat. Dengan perut yang menyanyi-nyanyi minta d isi. Adehh!...bertambah lapar la aku.

Sampai je kat Jusco. Aku dengan riangnya jalan ke food court. Perghhh! Kecoq lioq tengok menu. Org tak ramai sgt. Dalam byk2 makanan yg d sediakan, aku memilih utk makan “mushroom & black paper rice pot” dan air kiwi. Hubby aku makan ape ntah lebey kurang cm aku jugak kot(ilang ingatan sat). Sejak dalam bas td aku asyik terbayang nasik dalam pot nie. Mmg dasar kelaparan. Hehehehe…

Dah bis makan, kami window shopping. Tiba2 hubby aku ajak aku naik atas. Kalo tak silap aku kat tingkat atas sekali tu ade TGV cinema.

Dalam hati aku kate “tak penah2 nk round2 kat atas ape hal plak nie nk g sane.”

Hubby aku cm dapat baca je gerak hati aku. So, dia pn kate “jom la kite g tengok wayang.”

Aku dengan terkezut beruknye + xcited tahap cipan, ape lagi mule la berkira2 dlm pale otak ni cite ape yg ade utk aku tengok. Hakhakhak. Ye la aku dah lama tak masuk panggung. Cm beruk dapat pisang cm tu la kot aku d kala itu. Kakakaka.

Puas meneliti masa dan filem. Akhirnya kami amik keputusan untuk tengok James Bond;Quantum of Solace. Bole kate kami adalah beberapa org terakhir yang masuk panggung. Mak ai, dah lama tak merasai suasana gelap gulita cmnie.

Cite pn start. Aku igtkan hubby aku tdo. Mane la tau kot2nye berkeadaan gelap + sejuk cm tu sape2 je bole tdo. Hehehe. Tp hubby aku masih lagi khusyuk melihat.

Habis cite kol 8.30pm. Aku igtkan kami akan balik umah terus. Tapi hubby singgah umah mak. Anta ikan masin yg aku beli dr kampong. Dapat la aku menjengah mak mertua & anak buah aku sekejap. Aku kat ctu tak lame. Hubby aku nak blk cepat.

Kebetulan pada malam rabu tu hubby aku cuti. So, dapat la spent time ngan ye. Melepaskan rindu la katakan. Hakhakhak… ;p

K lah, setakat ni dulu kesah kami. Kang smbung lagi….

2 comments:

Anonymous said...

salam babe..amboi dah ade blog sekarang..teruskan usaha anda..mago berjaya dlm bidang yg diceburi... luv u my frenz..idup gpps

~:|:sara:|:~ said...

wuyeaaaa!!!!...
org kuat Gpps melawat la...hikhikhik...
so, kalo pe2 hal..carik la aku d cni eaks..
thanx for visit...