Tue, 18th November 2008

Barang-barang kat umah aku bole kata 70% dah pindah ke umah kk ela. Cuma, tinggal peti ais, tv, mesin basuh & barang dapur je belom. Banyak jugak barang2 aku. Walaupn aku tak beli sofa, katil, tilam and etc ngemas smpkan sakit pinggang. Nasib baik hubby aku dah packing barang time aku ada d kampong dulu. So, kurang la sket keje aku.

Selama cuti aku masih berbaki lg 4 hari aku pn membzkan diri mengemas apa yang patut. Tp nampak gayanya macam aku banyak ‘mengemas’ d tv. Hahaha. Rasa seronok plak dapat lepak d kala orang lain berkerja. Dah lama aku tak bercuti panjang cm nie. Dapat peluang bercuti seminggu jgn d sia2kan. Buat rugi aje aku apply. Huhuhu.

Sayang la plak nak tinggalkan umah nie. Terasa hati malas nak pindah + malas nak kemas. Kalo la ada bibik ke yang bole tolong packing barang kan syiok. Hahaha. Berangan…best betol. Habis aku bt apa plak???. Aku sah2 la tgk tv + makan + zzzzzz….

Rumah yg banyak kenangan. Hamper 3 tahun aku bermastautin kat umah nie. Dr zmn anak dara smp dah kawen still dok umah yang sama. Kalo tak sebab owner tu yang soh pindah nak je aku smbg kontrak lg smp taun depan g ke. Selagi rezki aku ada d cni, selagi tue la aku nak dok ctu. Tp apakan daya. Aku pn menyewa aje. Bkn keputusan aku utk bole dok menyewa lama2 bt cm umah sendiri melainkan aku la tuan rumah tue. Kakaka… ;p

Utk keperluan d rumah baru:-

1. Katil
2. Tilam
3. Kabinet
4. Almari baju
5. Rak dapur


Bt masa nie tu aje la kot. Kalo ada keperluan lain kang aku listkan balik.

Jumpa lagi…..babai

4 comments:

suealeen said...

aku pun nak kena beli katil & tilam baru...
bab² dapoq tu mai la guna dapoq aku pun tak pa.. hang bukannya masak banyak pun...

~:|:sara:|:~ said...

bole2..
yuk kite same2 hias bilik kita ngan katil & tilam baru...hehehehe ;p

kak bib said...

amboi...mcm main pondok2 plak...

~:|:sara:|:~ said...

~kk bib~
ang nak join sekali pn apa salahnya...juk sama2 hias yuk!!