23rd July, 2012 - Mon


masih belum terlambat untuk aku ucapkan
Selamat menyambut Ramadhan Al-Mubarak
semoga ibadah puasa kita kali ini lebih baik daripada sebelumnya...

hari ni telah masuk hari ke 3 
seluruh umat Islam dunia berpuasa
Alhamdulillah,
kesihatan pada tahap yang baik
buat masa ni tiada kerenah yang kurang memuaskan
maybe sebab dah ready mental fizikal kot


lagi pulak puasa kali ni agak bersemangat
perasaan tu lain sangat
bahagia pun ada
tak de liat² untuk bangun sahur

untuk sahur puasa pertama
aku masak makanan yang aku nak!
masak kicap telur & kentang goreng 
sekali sekala dapat mam air tangan sendiri
perghh... sedap!
macam orang mengidam lagaknya
hahaha

tapi hari ke 2 & 3 
takde pulak rasa nak sahur apa²
hahahaha...

tapi untuk berbuka hari ni
aku dah ade beberapa juadah yang aku nak makan
masak?? neyyy... cari kat bazar ramadhan jo
uhukkk!!

tengah melayan perasaan tadi aku terpikir
kenapa, tiap kali bulan puasa

kuih pelita & murtabak 

menjadi makanan favourite org ramai :-?
bulan² lain susah nak dapat ke apa
so marilah sama² kita pikio kan...
hahaha


p/s: yang pastinya hari ni kena ada murtabak & kuih pelita ! lalalala... 


=p~ :x =p~

2 comments:

ida kamarudin said...

laki haku mmg gila murtabak..x posa pun tetiap kali g psr mlm slalu beli..kuih pelita tu lm dh x mkn..nk try la sok

me said...

cda: kan... bole kata majoriti suka murtabakkk! leh bt group kami suka murtabak gini.. hahaha