Tue, 21st July 2009

Alhamdulillah syukur, hujan juga bumi Saujana ni. Lebat plak tue. Jika hari² yg lalu terasa bahangnya walaupn berada di dlm blk yang beraircond.

Mood aku sungguh baik sekali hari ni. So, aku pk utk langsaikan hutang tag oleh kak aku suealeen. Hope ya enjoy!

1. Berapa umur anda?
Baru msk 23thn 11hari

2. Anda berasal?
Asal dr perut Bonda, bila terjadinya persenyawaan antara sperma ayahanda & ovum bonda

3. Berapa adik beradik anda? Anak yang ke? Brp lelaki n perempuan?
5 orang, sume pompuan, aku last!

4. Sekolah terakhir anda?
Sekolah Menengah Raja Lope Noor Rashid(Lopean)

5. Bila terakhir anda memotong rambut?
2 bulan lepas kot

6. Shampoo apa yang anda gunakan sekarang?
Rejoice fruity syampoo

7. Anda gemar menjahit? Kalau tidak nyatakan sebab
Setakat jahit baju koyak leh la...utk spsg baju kurung, lom pnh cube lg

8. Jika duduk di rumah, adakah anda suka menghias diri
Memalam je:">siang kurang

9. Apakah kerja rumah yang paling malas anda hendak lakukan?
Memasak, tp adakalanya aku perlu utk masak!

10. Soalan terakhir...bagi 5 kenangan MANIS yang tak dapat anda lupakan sampai bila bila

Anyway, aku ada manyak kenangan manis yang aku x leh lupa & lebih dr 5. Terlalu banyak memori² yg sgt best!. 5 ni adalah kenangan yang paling aku igt d zmn kecik² ye. Kenangan zmn beso² lg la manyak!;)).

i) Stay & tolong arwah Ayah di kebun kelapa sawit(kutip biji buah kelapa sawit yg luruh). Siap dapat upah g tue.
ii) Stay & mandi air sungai di kebun Bonda(umah tok kit)smbl makan hasil buahan²an dusun.
iii) 'Berkubang' dlm swimming pool bersama spupu yg kini dh berkahwin(ade ank dh dia)& her lil bro di salah sebuah hotel di Langkawi. Kenangannya adalah stlh pnt berkubang, kami 'pengsan' dlm blk smpkan Achek ketuk pntu pn kitorg tak sedokan diri. Tragedi btol!
iv) Cuti² Malaysia yang ditaja oleh Yong. Masa aku kecik² dulu aku selalu ikut derang p jenjalan. Banyak tempat yang aku pergi kira round 1 Malaysia la.
v) Mengenali & berjinak² dlm dunia chating hingga ketemu my huby terchenta!


Tag ini dipanjangkan kepada:
1) Akues aka ieda
2) Yuotaci aka Taci
3) LadyB
4) Lila aka ila
5) Setiap sorang ahli Geng GPPS


Sile menjawab ye!...have a nice day>:D<:-*

6 comments:

suealeen said...

kebun ayah dan 'bukit' tok kit tu memang banyak kenangan kan... dulu masa kecik rasa sungai tok tu lebar je. sekang ni air pun kurang.. sungai pun jadi sempit... bestnya main korek pasir bagi dalam... arghhh!

pastu yang best lagi boleh panjat pokok! makan buah²an yang fresh gitu!

~:|:sara:|:~ said...

tu la...mmg kenangan!
skg ni nak mandi pn tak sanggup...air kotor de plak yg p buang sampah dlm tue...trs sungguh, tak menghargai alam sekitar tol...

noorra said...

rasa rindu zaman kecik dulu...kami puas gak la mandi kat sungai tu...lagipun kat tempat tu rmh tok antara yg ujung sekali...la ni kita hanya tgk yg dekat rmh along Melah mmg la x sama...kat situ sempit dan tempat berkubang itik...

kat atas sekali rmh tok kita dan ada air terjun...yg la ni malas nak terjun...(mengalir lesu je la ni...meleleh la...) Dulu kalau p rmh tok tak sah kalau tak p mandi air terjun...mcm port terkenal plak...

~:|:sara:|:~ said...

lama dah tak p jenguk air terjun dlm tue...tingin lak kalo blk kpg p jengah balik tapak lama umah tok kit tue...hehehe...
sekadar mengimbau noltalgia...

suealeen said...

aku kalo ada dwet nak beli balik la tanah tu...


cerita kalo ada dwet la...

~:|:sara:|:~ said...

ada dwet tp tak manyak le smp bule beli sebidang tanah...huhuhu...